%21
cukurovakitap.com.tr cukurovakitap.com.tr

İstanbul Meyhaneleri ve Balık Lokantaları Meyhanes and Fish Restaurants of İstanbul

Stok Kodu
9789944044301
Sayfa Sayısı
352
Baskı
1
Basım Tarihi
2010
Çeviren
Tan Morgül
Kapak Türü
Karton Kapak
Kağıt Türü
Kuşe Kağıt
Dili
tr
Orijinal Adı
Istanbul Meyhaneleri ve Balik Lokantalari Meyhanes and Fish Restaurants of Istanbul
0,00TL
0,00TL
Stokta yok
9789944044301
769775
İstanbul Meyhaneleri ve Balık Lokantaları  Meyhanes and Fish Restaurants of İstanbul
İstanbul Meyhaneleri ve Balık Lokantaları Meyhanes and Fish Restaurants of İstanbul
0.00
Bizans'tan günümüze, Istanbul'un en renkli sahnelerinden biri olan, tarihte, edebiyatta, musikide ve anilarda müstesna bir yere sahip 'meyhanelere' bakmak istedik. Daha dogrusu bu gelenek nereden nereye geldi, görmek istedik. Arastirdik; 'sadece' meyhanelere ve balik lokantalarina bakan bir çalisma göremedik. 'Lazimdir' bu kente böyle bir kitap dedik... 130 mekân gezdik, konustuk ve yazdik: Tarihini, kültürel dokusunu, yapisal ve mekânsal özelliklerini, mutfaklarini, ezcümle hikâyelerini tek sayfada iki dilde (Türkçe ve Ingilizce) anlatmaya gayret ettik. Aralarda mekânlar arasi turlamalara nefes aldiracak edebiyat muhabbetleri ve alintilari serpistirdik. Detayli olmasa da, yön tarif edecek krokiler hazirladik. Meyhane muhabbetlerinde ehlikeyfe yardimci olacak öncelikli malumatlar derledik. Dogal olan güzel olandir deyip, hangi mevsim hangi balik, sebze, meyve yenir, bilinsin istedik. Isin adabi, argosu akildan çikmasin diye not ettik. Dünya âleme mal olmus, meze soframizdan parçalar sunduk. Sofradakiler:Meyhaneler ve Balik Lokantasi bilgileri…Krokiler…Hikayeler…Meyhane Kültürü'nden kisa kisa…Raki Adabi…Argoda Meyhane Kültürü…Meze Sözlügü…Istanbul Balik TakvimiSebze&Meyve Takvimi
  • Açıklama
    • Bizans'tan günümüze, Istanbul'un en renkli sahnelerinden biri olan, tarihte, edebiyatta, musikide ve anilarda müstesna bir yere sahip 'meyhanelere' bakmak istedik. Daha dogrusu bu gelenek nereden nereye geldi, görmek istedik. Arastirdik; 'sadece' meyhanelere ve balik lokantalarina bakan bir çalisma göremedik. 'Lazimdir' bu kente böyle bir kitap dedik... 130 mekân gezdik, konustuk ve yazdik: Tarihini, kültürel dokusunu, yapisal ve mekânsal özelliklerini, mutfaklarini, ezcümle hikâyelerini tek sayfada iki dilde (Türkçe ve Ingilizce) anlatmaya gayret ettik. Aralarda mekânlar arasi turlamalara nefes aldiracak edebiyat muhabbetleri ve alintilari serpistirdik. Detayli olmasa da, yön tarif edecek krokiler hazirladik. Meyhane muhabbetlerinde ehlikeyfe yardimci olacak öncelikli malumatlar derledik. Dogal olan güzel olandir deyip, hangi mevsim hangi balik, sebze, meyve yenir, bilinsin istedik. Isin adabi, argosu akildan çikmasin diye not ettik. Dünya âleme mal olmus, meze soframizdan parçalar sunduk. Sofradakiler:Meyhaneler ve Balik Lokantasi bilgileri…Krokiler…Hikayeler…Meyhane Kültürü'nden kisa kisa…Raki Adabi…Argoda Meyhane Kültürü…Meze Sözlügü…Istanbul Balik TakvimiSebze&Meyve Takvimi
  • Taksit Seçenekleri
    • Akbank
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      0,00   
      0,00   
      2
      0,00   
      0,00   
      3
      0,00   
      0,00   
      6
      0,00   
      0,00   
      9
      0,00   
      0,00   
      İŞ BANKASI
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      0,00   
      0,00   
      2
      0,00   
      0,00   
      3
      0,00   
      0,00   
      6
      0,00   
      0,00   
      9
      0,00   
      0,00   
      Diğer Bankalar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      0,00   
      0,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
      6
      -   
      -   
      9
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat