%28
cukurovakitap.com.tr cukurovakitap.com.tr

İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri

Stok Kodu
9789750821745
Sayfa Sayısı
140
Baskı
6
Basım Tarihi
2020
Çeviren
Sula Bozis
Kapak Türü
Karton Kapak
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
tr
Orijinal Adı
İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri
0,00TL
0,00TL
Stokta yok
9789750821745
733306
İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri
İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri
0.00

Pek çok esere imza atan Sula Bozis'in Yapi Kredi Yayinlari'ndan çikan Istanbul Rumlarindan Yemek Tarifleri - Masal Yillarimin Mutfagi kitabi sadece bir yemek tarifi kitabi degil. Ayni zamanda 20. yüzyilin ikinci yarisindan küçük bir Istanbul panoramasi. Istanbul Rumlari'nin sofra adabindan yemek geleneklerine ve günlük hayatlarina uzanan, kisisel taniklik ve gözlemlere dayanan bir kültür tarihi çalismasi… "Üç kita arasinda gelisen ticari ve kültürel alisverislerin kavsak noktasinda bulunan Istanbul kentindeki 'Yok yok' deyisine tam olarak uyan, zengin besin maddeleriyle donanmis çarsi ve pazarlar, zaman içinde, sayisiz lezzet içeren bir mutfagin yaratilmasina yol açmistir. Rum evlerinin mutfak kültürünü arastirdigimizda, bu bereketin en iyi biçimde kullanildigini görürüz. Deniz ürünlerinden tuzlu balik çesitlemesine, sebze, balik veya sakatatla hazirlanan zeytinyagli mezelik dolmalara ve sarmalara, dört mevsim etli veya zeytinyagli tencere yemekleri çesitlemesine degin Rum mutfagi, ünlü yazar Skarlatos Vizantios'un 3 ciltlik Konstantinopolis (1851-69) yapitinda belirttigi gibi, Asya ile Avrupa mutfak kültürlerinin bileskesinden türeyen, eklektik bir gastronominin ürünüdür. 'Pilav ile tartalet ve pastanin, tavuk gögsü ile pudingin, sarma ile kotletin bir arada hazirlandigi' kentsoylu, kozmopolit bir ev mutfagi gelistiren Istanbullu Rum ailelerin yemek kültürü, sözlü gelenege dayanan bir süreklilikle günümüze dek ulasir."Ciltli:
  • Açıklama

    • Pek çok esere imza atan Sula Bozis'in Yapi Kredi Yayinlari'ndan çikan Istanbul Rumlarindan Yemek Tarifleri - Masal Yillarimin Mutfagi kitabi sadece bir yemek tarifi kitabi degil. Ayni zamanda 20. yüzyilin ikinci yarisindan küçük bir Istanbul panoramasi. Istanbul Rumlari'nin sofra adabindan yemek geleneklerine ve günlük hayatlarina uzanan, kisisel taniklik ve gözlemlere dayanan bir kültür tarihi çalismasi… "Üç kita arasinda gelisen ticari ve kültürel alisverislerin kavsak noktasinda bulunan Istanbul kentindeki 'Yok yok' deyisine tam olarak uyan, zengin besin maddeleriyle donanmis çarsi ve pazarlar, zaman içinde, sayisiz lezzet içeren bir mutfagin yaratilmasina yol açmistir. Rum evlerinin mutfak kültürünü arastirdigimizda, bu bereketin en iyi biçimde kullanildigini görürüz. Deniz ürünlerinden tuzlu balik çesitlemesine, sebze, balik veya sakatatla hazirlanan zeytinyagli mezelik dolmalara ve sarmalara, dört mevsim etli veya zeytinyagli tencere yemekleri çesitlemesine degin Rum mutfagi, ünlü yazar Skarlatos Vizantios'un 3 ciltlik Konstantinopolis (1851-69) yapitinda belirttigi gibi, Asya ile Avrupa mutfak kültürlerinin bileskesinden türeyen, eklektik bir gastronominin ürünüdür. 'Pilav ile tartalet ve pastanin, tavuk gögsü ile pudingin, sarma ile kotletin bir arada hazirlandigi' kentsoylu, kozmopolit bir ev mutfagi gelistiren Istanbullu Rum ailelerin yemek kültürü, sözlü gelenege dayanan bir süreklilikle günümüze dek ulasir."Ciltli:
  • Taksit Seçenekleri
    • Akbank
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      0,00   
      0,00   
      2
      0,00   
      0,00   
      3
      0,00   
      0,00   
      6
      0,00   
      0,00   
      9
      0,00   
      0,00   
      İŞ BANKASI
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      0,00   
      0,00   
      2
      0,00   
      0,00   
      3
      0,00   
      0,00   
      6
      0,00   
      0,00   
      9
      0,00   
      0,00   
      Diğer Bankalar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      0,00   
      0,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
      6
      -   
      -   
      9
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat