İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri
Yayınevi
: Yapı Kredi Yayınları
Stok Kodu
:
9789750821745
Sayfa Sayısı
:
140
Baskı
:
6
Basım Tarihi
:
2020
Çeviren
:
Sula Bozis
Kapak Türü
:
Karton Kapak
Kağıt Türü
:
2. Hamur
Dili
:
tr
Orijinal Adı
:
İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri
0,00TL
0,00TL
Stokta yok
9789750821745
733306
https://www.cukurovakitap.com.tr/istanbul-rumlarindan-yemek-tarifleri
İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri
0.00
Pek çok esere imza atan Sula Bozis'in Yapi Kredi Yayinlari'ndan çikan Istanbul Rumlarindan Yemek Tarifleri - Masal Yillarimin Mutfagi kitabi sadece bir yemek tarifi kitabi degil. Ayni zamanda 20. yüzyilin ikinci yarisindan küçük bir Istanbul panoramasi. Istanbul Rumlari'nin sofra adabindan yemek geleneklerine ve günlük hayatlarina uzanan, kisisel taniklik ve gözlemlere dayanan bir kültür tarihi çalismasi… "Üç kita arasinda gelisen ticari ve kültürel alisverislerin kavsak noktasinda bulunan Istanbul kentindeki 'Yok yok' deyisine tam olarak uyan, zengin besin maddeleriyle donanmis çarsi ve pazarlar, zaman içinde, sayisiz lezzet içeren bir mutfagin yaratilmasina yol açmistir. Rum evlerinin mutfak kültürünü arastirdigimizda, bu bereketin en iyi biçimde kullanildigini görürüz. Deniz ürünlerinden tuzlu balik çesitlemesine, sebze, balik veya sakatatla hazirlanan zeytinyagli mezelik dolmalara ve sarmalara, dört mevsim etli veya zeytinyagli tencere yemekleri çesitlemesine degin Rum mutfagi, ünlü yazar Skarlatos Vizantios'un 3 ciltlik Konstantinopolis (1851-69) yapitinda belirttigi gibi, Asya ile Avrupa mutfak kültürlerinin bileskesinden türeyen, eklektik bir gastronominin ürünüdür. 'Pilav ile tartalet ve pastanin, tavuk gögsü ile pudingin, sarma ile kotletin bir arada hazirlandigi' kentsoylu, kozmopolit bir ev mutfagi gelistiren Istanbullu Rum ailelerin yemek kültürü, sözlü gelenege dayanan bir süreklilikle günümüze dek ulasir."Ciltli:
- Açıklama
Pek çok esere imza atan Sula Bozis'in Yapi Kredi Yayinlari'ndan çikan Istanbul Rumlarindan Yemek Tarifleri - Masal Yillarimin Mutfagi kitabi sadece bir yemek tarifi kitabi degil. Ayni zamanda 20. yüzyilin ikinci yarisindan küçük bir Istanbul panoramasi. Istanbul Rumlari'nin sofra adabindan yemek geleneklerine ve günlük hayatlarina uzanan, kisisel taniklik ve gözlemlere dayanan bir kültür tarihi çalismasi… "Üç kita arasinda gelisen ticari ve kültürel alisverislerin kavsak noktasinda bulunan Istanbul kentindeki 'Yok yok' deyisine tam olarak uyan, zengin besin maddeleriyle donanmis çarsi ve pazarlar, zaman içinde, sayisiz lezzet içeren bir mutfagin yaratilmasina yol açmistir. Rum evlerinin mutfak kültürünü arastirdigimizda, bu bereketin en iyi biçimde kullanildigini görürüz. Deniz ürünlerinden tuzlu balik çesitlemesine, sebze, balik veya sakatatla hazirlanan zeytinyagli mezelik dolmalara ve sarmalara, dört mevsim etli veya zeytinyagli tencere yemekleri çesitlemesine degin Rum mutfagi, ünlü yazar Skarlatos Vizantios'un 3 ciltlik Konstantinopolis (1851-69) yapitinda belirttigi gibi, Asya ile Avrupa mutfak kültürlerinin bileskesinden türeyen, eklektik bir gastronominin ürünüdür. 'Pilav ile tartalet ve pastanin, tavuk gögsü ile pudingin, sarma ile kotletin bir arada hazirlandigi' kentsoylu, kozmopolit bir ev mutfagi gelistiren Istanbullu Rum ailelerin yemek kültürü, sözlü gelenege dayanan bir süreklilikle günümüze dek ulasir."Ciltli:
- Taksit Seçenekleri
- AkbankTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,0020,000,0030,000,0060,000,0090,000,00İŞ BANKASITaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,0020,000,0030,000,0060,000,0090,000,00Diğer BankalarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,002--3--6--9--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
-
Yeni%28
-
Yeni%19