Antik ve Ortaçağda Yemek Kültürü Sanat, Kültür ve Mutfak Eski Çağlardan 70 Yemek Tarifi
Yayınevi
: Kitap Yayınevi
Stok Kodu
:
9789758704347
Sayfa Sayısı
:
500
Basım Tarihi
:
2014
Çeviren
:
Ülkün Tansel
Kapak Türü
:
Karton Kapak
Kağıt Türü
:
1. Hamur
Dili
:
tr
Orijinal Adı
:
Antik ve Ortaçağda Yemek Kültürü Sanat,
Kültür ve Mutfak Eski Çağlardan 70 Yemek
Tarifi
0,00TL
0,00TL
Stokta yok
9789758704347
767027
https://www.cukurovakitap.com.tr/antik-ve-ortacagda-yemek-kulturu-sanat-kultur-ve-mutfak-eski-caglardan-70-yemek-tarifi
Antik ve Ortaçağda Yemek Kültürü Sanat, Kültür ve Mutfak Eski Çağlardan 70 Yemek Tarifi
0.00
18. yüzyilin yeme içme ustalarindan Jean Anthelme Brillat-Savarin ünlü bir özdeyisinde söyle söylüyor: ''Bana ne yedigini söyle; sana nasil biri oldugunu söyleyeyim.'' Bu bilgece deyise sözcügü sözcügüne uyan ünlü oyuncu Edmund Kean'in, oynadigi rollere uyan yemekler yedigi söylenir: Eger asik erkegi oynuyorsa koyun eti, bir katili oynuyorsa sigir eti, bir zorbayi oynuyorsa domuz eti yermis. Gerçekten de yemek pisirmek ve yemek, yasamanin gereginden çok öte bir seydir. Yediklerimizi tanimlama, hazirlama ve yeme biçimimiz kendimizi toplumsal olarak nasil ifade ettigimizi belirler.Barthes'in dedigi gibi, ''Nedir yiyecek dedigimiz sey? Istatistiksel açidan ya da besin içerigi açisindan çözümlemeye konu yapilan bir ürünler toplami degil yalnizca. Ayni zamanda bir iletsim sistemi, bir imgeler bütünü, göreneklere, durumlara ve davranis biçimlerine iliskin bir sözlesme.'' Iste bu kitapta Phyllis Pray Bebor çaglar boyunca yeme içme sanatina arkeoloji ve sanat tarihinin merceginden bakiyor. (Arka Kapak)
- Açıklama
- 18. yüzyilin yeme içme ustalarindan Jean Anthelme Brillat-Savarin ünlü bir özdeyisinde söyle söylüyor: ''Bana ne yedigini söyle; sana nasil biri oldugunu söyleyeyim.'' Bu bilgece deyise sözcügü sözcügüne uyan ünlü oyuncu Edmund Kean'in, oynadigi rollere uyan yemekler yedigi söylenir: Eger asik erkegi oynuyorsa koyun eti, bir katili oynuyorsa sigir eti, bir zorbayi oynuyorsa domuz eti yermis. Gerçekten de yemek pisirmek ve yemek, yasamanin gereginden çok öte bir seydir. Yediklerimizi tanimlama, hazirlama ve yeme biçimimiz kendimizi toplumsal olarak nasil ifade ettigimizi belirler.Barthes'in dedigi gibi, ''Nedir yiyecek dedigimiz sey? Istatistiksel açidan ya da besin içerigi açisindan çözümlemeye konu yapilan bir ürünler toplami degil yalnizca. Ayni zamanda bir iletsim sistemi, bir imgeler bütünü, göreneklere, durumlara ve davranis biçimlerine iliskin bir sözlesme.'' Iste bu kitapta Phyllis Pray Bebor çaglar boyunca yeme içme sanatina arkeoloji ve sanat tarihinin merceginden bakiyor. (Arka Kapak)
- Taksit Seçenekleri
- AkbankTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,0020,000,0030,000,0060,000,0090,000,00İŞ BANKASITaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,0020,000,0030,000,0060,000,0090,000,00Diğer BankalarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,002--3--6--9--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
-
%25
-
%25