%25
Arşivden Lezzetler

Arşivden Lezzetler

Stok Kodu
9786254130489
Dili
tr
480,00TL
360,00TL
9786254130489
1124466
Arşivden Lezzetler
Arşivden Lezzetler
360.00
Sağlıklı beslenmek iyi bir şey elbette ama günün
sonunda uyguladığımız sıkı perhizleri değil de yediğimiz
içtiğimiz lezzetleri hatırlayıp yâd ediyoruz. Sıvıyağla
pişmiş pilavın sağlıklı cılızlığını koyalım şöyle bir
kenara, pilav denince tereyağlı, pirinçlerin tane tane
düştüğü hâli gelmiyor mu gözünüzün önüne? Patlıcanlısı
denince ağzınız sulanmıyor mu?
Eh boşuna dememişler, can boğazdan gelir diye…
Yemek yemek her çağın kendi olanakları, kendi
gelenekleriyle şenlikli bir birlikteliğin temeli olagelmiş.
Hele, farklı toplumların bir arada yaşadığı, her toplumun
dilini, geleneğini göreneğini ve mutfağını taşıdığı
imparatorluk topraklarında… Hele de imparatorluğun
başkentinde, yemekten konuşmak bir şölenin tarifi gibi.
O nedenle İstanbul mutfağı başka yerlerle kabil-i kıyas
değildir. Payitahtın sarayları, köşkleri, konakları,
meyhaneleri bir kocaman mutfak olur çıkar… Oburları
da meşhurdur dolayısıyla, fıkralara, anılara, hatta gazete
yazılarına konu olurlar.
Arşivden Lezzetler, işte bu şenlikli
ve neşeli edimimizin, yiyip içmemizin tarih boyunca
uğradığı durakları anlatıyor.
Kültür tarihimizin renkli arkeoloğu Gökhan Akçura,
bir kez daha Oğlak Yayınları'nda geçmişten bugüne
uzanan hayatımızın renklerine çağırıyor.
  • Açıklama
    • Sağlıklı beslenmek iyi bir şey elbette ama günün
      sonunda uyguladığımız sıkı perhizleri değil de yediğimiz
      içtiğimiz lezzetleri hatırlayıp yâd ediyoruz. Sıvıyağla
      pişmiş pilavın sağlıklı cılızlığını koyalım şöyle bir
      kenara, pilav denince tereyağlı, pirinçlerin tane tane
      düştüğü hâli gelmiyor mu gözünüzün önüne? Patlıcanlısı
      denince ağzınız sulanmıyor mu?
      Eh boşuna dememişler, can boğazdan gelir diye…
      Yemek yemek her çağın kendi olanakları, kendi
      gelenekleriyle şenlikli bir birlikteliğin temeli olagelmiş.
      Hele, farklı toplumların bir arada yaşadığı, her toplumun
      dilini, geleneğini göreneğini ve mutfağını taşıdığı
      imparatorluk topraklarında… Hele de imparatorluğun
      başkentinde, yemekten konuşmak bir şölenin tarifi gibi.
      O nedenle İstanbul mutfağı başka yerlerle kabil-i kıyas
      değildir. Payitahtın sarayları, köşkleri, konakları,
      meyhaneleri bir kocaman mutfak olur çıkar… Oburları
      da meşhurdur dolayısıyla, fıkralara, anılara, hatta gazete
      yazılarına konu olurlar.
      Arşivden Lezzetler, işte bu şenlikli
      ve neşeli edimimizin, yiyip içmemizin tarih boyunca
      uğradığı durakları anlatıyor.
      Kültür tarihimizin renkli arkeoloğu Gökhan Akçura,
      bir kez daha Oğlak Yayınları'nda geçmişten bugüne
      uzanan hayatımızın renklerine çağırıyor.
  • Taksit Seçenekleri
    • Akbank
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      360,00   
      360,00   
      2
      187,20   
      374,40   
      3
      127,20   
      381,60   
      6
      64,80   
      388,80   
      9
      44,00   
      396,00   
      İŞ BANKASI
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      360,00   
      360,00   
      2
      187,20   
      374,40   
      3
      127,20   
      381,60   
      6
      64,80   
      388,80   
      9
      44,00   
      396,00   
      Diğer Bankalar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      360,00   
      360,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
      6
      -   
      -   
      9
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat