Damak Tadının İzinde Tarih ve Sanat Yolculuğu
Yayınevi
: Boyut Yayın Grubu
Stok Kodu
:
9789752310902
Sayfa Sayısı
:
323
Baskı
:
1
Basım Tarihi
:
2014
Çeviren
:
Vecdi Seviğ
Kapak Türü
:
Karton Kapak
Kağıt Türü
:
1. Hm. Kağıt
Dili
:
tr
Orijinal Adı
:
Damak Tadının İzinde Tarih ve Sanat Yolculuğu
0,00TL
0,00TL
Stokta yok
9789752310902
735890
https://www.cukurovakitap.com.tr/damak-tadinin-izinde-tarih-ve-sanat-yolculugu
Damak Tadının İzinde Tarih ve Sanat Yolculuğu
0.00
Alisilmadik bir yemek kültürü kitabiDAMAK TADININ IZINDE TARIH VE SANAT YOLCULUGU, Mülkiye kökenli gazeteci Vecdi Sevig'in mutfak, yemek ve yemek kültürleri üzerine yaptigi genis kapsamli arastirmalar sonucu ortaya çikmis siradisi bir eser. Yemegi siirle, edebi tanikliklarla yoguran; tarihi anekdotlarla, kültürel ve tarihi bilgilerle zenginlestiren Vecdi Sevig yakindan tanidigimiz bir dünyanin bilinmeyen yönlerini ortaya çikariyor.Yemegin kültür ve sanatla iliskisi Sofralarimizda her gün görmeye alistigimiz leziz yiyeceklerin kökenine inen Vecdi Sevig, bu tatlarin edebi metinlerdeki örneklerini de verirken, yöreden yöreye pisirilme biçimlerini de anlatarak yemegin kültür ve sanatla iliskisini irdeliyor. Sürpriz tarifler sasirtiyorÇorbadan cevize, pekmezden reçele, baliktan tarhanaya, köfteden ayrana, hamsiden kuru fasulyeye, bulgurdan börege, sarimsaktan bozaya, findiktan reçele kadar sofralarimizin geleneksellesmis lezzetlerini mercek altina yatiran kitap, kimi zaman sürpriz bir yemek tarifiyle istahlari kabartmayi da ihmal etmiyor.Lezzet dünyasinin damaklarda iz birakan yazilar ve anilarla süslendigi eserde yazarin anlatimlarina usta sanatçi Nezih Danyal'in çizgileri eslik ediyor.Yemek kültürümüze merak duyan, yemegin tarihini, sanatla iliskisini ayni zamanda iyi bir asçi da olan bir gazetecinin gözünden görmek isteyen herkes için kaçirilmamasi gereken bir eser.
- Açıklama
- Alisilmadik bir yemek kültürü kitabiDAMAK TADININ IZINDE TARIH VE SANAT YOLCULUGU, Mülkiye kökenli gazeteci Vecdi Sevig'in mutfak, yemek ve yemek kültürleri üzerine yaptigi genis kapsamli arastirmalar sonucu ortaya çikmis siradisi bir eser. Yemegi siirle, edebi tanikliklarla yoguran; tarihi anekdotlarla, kültürel ve tarihi bilgilerle zenginlestiren Vecdi Sevig yakindan tanidigimiz bir dünyanin bilinmeyen yönlerini ortaya çikariyor.Yemegin kültür ve sanatla iliskisi Sofralarimizda her gün görmeye alistigimiz leziz yiyeceklerin kökenine inen Vecdi Sevig, bu tatlarin edebi metinlerdeki örneklerini de verirken, yöreden yöreye pisirilme biçimlerini de anlatarak yemegin kültür ve sanatla iliskisini irdeliyor. Sürpriz tarifler sasirtiyorÇorbadan cevize, pekmezden reçele, baliktan tarhanaya, köfteden ayrana, hamsiden kuru fasulyeye, bulgurdan börege, sarimsaktan bozaya, findiktan reçele kadar sofralarimizin geleneksellesmis lezzetlerini mercek altina yatiran kitap, kimi zaman sürpriz bir yemek tarifiyle istahlari kabartmayi da ihmal etmiyor.Lezzet dünyasinin damaklarda iz birakan yazilar ve anilarla süslendigi eserde yazarin anlatimlarina usta sanatçi Nezih Danyal'in çizgileri eslik ediyor.Yemek kültürümüze merak duyan, yemegin tarihini, sanatla iliskisini ayni zamanda iyi bir asçi da olan bir gazetecinin gözünden görmek isteyen herkes için kaçirilmamasi gereken bir eser.
- Taksit Seçenekleri
- AkbankTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,0020,000,0030,000,0060,000,0090,000,00İŞ BANKASITaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,0020,000,0030,000,0060,000,0090,000,00Diğer BankalarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,002--3--6--9--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
-
%20
-
%20