%20
Ege Otları

Ege Otları

Stok Kodu
9786057272423
Dili
tr
750,00TL
600,00TL
9786057272423
1120012
Ege Otları
Ege Otları
600.00

Ege ve İzmir'in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri

Ege Otları: Ege ve İzmir'in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri, Ahmet Uhri'nin "Ege ve İzmir'in kültür ve lezzet tarihi" başlıklı incelemesinin ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Betül Öztürk'ün uzun soluklu araştırmalarla derlediği bölgede yetişen yenilebilir otlara dair bilgiler ve bunlarla hazırlanabilen yemek tariflerinden oluşuyor. Kitap, adından da anlaşılacağı üzere kapsamlı ve derinlikli bir yerel kültür incelemesidir. Ege Bölgesi denildiğinde birçoklarının aklına ilk gelen Ege mutfağı, yani yemek kültürüdür. Sebze, ot ve zeytinyağının büyük alan kapladığı bu kültür, çağımızda "sağlıklı yaşam" felsefesinin başat sembollerinden biri haline gelmiştir.

Her otantik kültürel ürün gibi Ege otlarının da hem bir mutfağa grime süreci, hem de özgün yöresel yemekleri var. Ege Otları bir tarihi, bir beslenme kültürünü okura, leziz yemek tariflerini de mutfaklara ulaştırıyor.
  • Açıklama

    • Ege ve İzmir'in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri

      Ege Otları: Ege ve İzmir'in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri, Ahmet Uhri'nin "Ege ve İzmir'in kültür ve lezzet tarihi" başlıklı incelemesinin ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Betül Öztürk'ün uzun soluklu araştırmalarla derlediği bölgede yetişen yenilebilir otlara dair bilgiler ve bunlarla hazırlanabilen yemek tariflerinden oluşuyor. Kitap, adından da anlaşılacağı üzere kapsamlı ve derinlikli bir yerel kültür incelemesidir. Ege Bölgesi denildiğinde birçoklarının aklına ilk gelen Ege mutfağı, yani yemek kültürüdür. Sebze, ot ve zeytinyağının büyük alan kapladığı bu kültür, çağımızda "sağlıklı yaşam" felsefesinin başat sembollerinden biri haline gelmiştir.

      Her otantik kültürel ürün gibi Ege otlarının da hem bir mutfağa grime süreci, hem de özgün yöresel yemekleri var. Ege Otları bir tarihi, bir beslenme kültürünü okura, leziz yemek tariflerini de mutfaklara ulaştırıyor.
  • Taksit Seçenekleri
    • Akbank
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      600,00   
      600,00   
      2
      312,00   
      624,00   
      3
      212,00   
      636,00   
      6
      108,00   
      648,00   
      9
      73,33   
      660,00   
      İŞ BANKASI
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      600,00   
      600,00   
      2
      312,00   
      624,00   
      3
      212,00   
      636,00   
      6
      108,00   
      648,00   
      9
      73,33   
      660,00   
      Diğer Bankalar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      600,00   
      600,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
      6
      -   
      -   
      9
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat