%25
Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri

Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri

Stok Kodu
9786257288965
Sayfa Sayısı
520
Baskı
1
Basım Tarihi
2021
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
tr
300,00TL
225,00TL
Stokta yok
9786257288965
1077466
Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri
Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri
225.00
Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış İstanbul, bugün de bu geleneğini sürdürüyor. Zaten bunca farklı kültürü bünyesinde barındırmış ve yaşatmış bir şehrin mutfak kültürünün bundan muaf olması mümkün müdür? Elbette değil…

İstanbul'un geçmişinden günümüze taşıdığı yemek kültürü, bugün eskilerin yanına yenileri de eklenerek kocaman bir sofraya dönüşüyor. Rum, Yahudi, Ermeni mutfaklarının uzun yıllardır İstanbul'a kattıklarının yanı sıra, İstanbulluların aşina oldukları Karadeniz, Antep, Ege, Boşnak, Balkan, Kafkas, Trakya, Mardin, Antakya, Diyarbakır mutfakları gibi yerel mutfaklar da bu sofrada yerlerini alıyorlar.

Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri, Antik Yunan ve Bizans'tan Osmanlı saray mutfağına, şehrin geleneksel yemeklerinden sonradan eklenen lezzetlere uzanan yazı ve söyleşileriyle hem İstanbul'un mutfak tarihini ele alıyor hem de bu şehrin kucaklayarak benimsediği farklı coğrafyaların mutfaklarını, alanlarının
uzmanlarından aktarıyor.

İster sokak lezzetlerinin tarihine meraklı olun ister İstanbul'un tatlılarına, bu upuzun sofrada hepsine ve hepimize yer var...
  • Açıklama
    • Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış İstanbul, bugün de bu geleneğini sürdürüyor. Zaten bunca farklı kültürü bünyesinde barındırmış ve yaşatmış bir şehrin mutfak kültürünün bundan muaf olması mümkün müdür? Elbette değil…

      İstanbul'un geçmişinden günümüze taşıdığı yemek kültürü, bugün eskilerin yanına yenileri de eklenerek kocaman bir sofraya dönüşüyor. Rum, Yahudi, Ermeni mutfaklarının uzun yıllardır İstanbul'a kattıklarının yanı sıra, İstanbulluların aşina oldukları Karadeniz, Antep, Ege, Boşnak, Balkan, Kafkas, Trakya, Mardin, Antakya, Diyarbakır mutfakları gibi yerel mutfaklar da bu sofrada yerlerini alıyorlar.

      Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri, Antik Yunan ve Bizans'tan Osmanlı saray mutfağına, şehrin geleneksel yemeklerinden sonradan eklenen lezzetlere uzanan yazı ve söyleşileriyle hem İstanbul'un mutfak tarihini ele alıyor hem de bu şehrin kucaklayarak benimsediği farklı coğrafyaların mutfaklarını, alanlarının
      uzmanlarından aktarıyor.

      İster sokak lezzetlerinin tarihine meraklı olun ister İstanbul'un tatlılarına, bu upuzun sofrada hepsine ve hepimize yer var...
  • Taksit Seçenekleri
    • Akbank
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      225,00   
      225,00   
      2
      117,00   
      234,00   
      3
      79,50   
      238,50   
      6
      40,50   
      243,00   
      9
      27,50   
      247,50   
      İŞ BANKASI
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      225,00   
      225,00   
      2
      117,00   
      234,00   
      3
      79,50   
      238,50   
      6
      40,50   
      243,00   
      9
      27,50   
      247,50   
      Diğer Bankalar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      225,00   
      225,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
      6
      -   
      -   
      9
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat