Sultan'ın Mutfağı
Yayınevi
: Doğan Kitap
Stok Kodu
:
9786051115306
Sayfa Sayısı
:
484
Basım Tarihi
:
2010
Çeviren
:
Özlem Kumrular
Dili
:
tr
Orijinal Adı
:
Sultan'ın Mutfağı
0,00TL
0,00TL
Stokta yok
9786051115306
765366
https://www.cukurovakitap.com.tr/sultanin-mutfagi
Sultan'ın Mutfağı
0.00
Osmanli Sultani'ni doyurmakla görevli dört basasçi vardi. Dördü de farkli dinlere ve farkli tanrilara inaniyordu. Sarayin duvarlari tanik oldu onlarin hikâyesine. Mutfakta canlandi âdeta, tadilmamis sebzeler, çesit çesit meyveler, egzotik yiyecekler...Hatta bir patates vardi ki, sarayin mutfaginin altini üstüne getirdi. Sultan, en leziz yemegi yapana iki bin altin verecegini ilan edince tüm sarayi heyecan kapladi. "Baris içinde rekabet" havasi hâkim oldu ortama. Amma velakin, esrarengiz bir ölüm her seyi alt üst edecekti.Bir yanginin Osmanli saray mutfagini dev bir ejderha gibi yalayip yuttugu, dünya yemek tarihi açisindan pek çok iyi ve kötü sürprize tanik olan 1574 yilinda geçiyor Sultan'in Mutfagi. Siradisi kahramanlarin ilmek ilmek ördügü, eglenceli, ögretici, sürükleyici ve istah açici bir roman bu. Yazar Hakkinda: Özlem Kumrular, 1974'te Istanbul'da dogdu. Lisansini Bogaziçi Üniversitesi Bati Dilleri ve Edebiyatlari Bölümü'nde, yüksek lisansini ayni üniversitenin tarih bölümünde, doktorasini ise Ispanya'da Salamanca Üniversitesi'nde yapti.XVI. yüzyil Avrupa-Osmanli ve Akdeniz tarihi, Ispanyol ve Italyan paleografisi, imgebilim, dini ve sosyal çatismalar, marjinal sosyal gruplar, pikaresk roman üzerine çalisti. Degisik türlerde 10 kitabi bulunan ve halen Bahçesehir Üniversitesi'nde ögretim üyesi olan Kumrular'in Türk Korkusu / Avrupa'da Türk Düsmanliginin Kökeni adli incelemesi, 2008'de Dogan Kitap tarafindan yayimlandi.
- Açıklama
Osmanli Sultani'ni doyurmakla görevli dört basasçi vardi. Dördü de farkli dinlere ve farkli tanrilara inaniyordu. Sarayin duvarlari tanik oldu onlarin hikâyesine. Mutfakta canlandi âdeta, tadilmamis sebzeler, çesit çesit meyveler, egzotik yiyecekler...Hatta bir patates vardi ki, sarayin mutfaginin altini üstüne getirdi. Sultan, en leziz yemegi yapana iki bin altin verecegini ilan edince tüm sarayi heyecan kapladi. "Baris içinde rekabet" havasi hâkim oldu ortama. Amma velakin, esrarengiz bir ölüm her seyi alt üst edecekti.Bir yanginin Osmanli saray mutfagini dev bir ejderha gibi yalayip yuttugu, dünya yemek tarihi açisindan pek çok iyi ve kötü sürprize tanik olan 1574 yilinda geçiyor Sultan'in Mutfagi. Siradisi kahramanlarin ilmek ilmek ördügü, eglenceli, ögretici, sürükleyici ve istah açici bir roman bu. Yazar Hakkinda: Özlem Kumrular, 1974'te Istanbul'da dogdu. Lisansini Bogaziçi Üniversitesi Bati Dilleri ve Edebiyatlari Bölümü'nde, yüksek lisansini ayni üniversitenin tarih bölümünde, doktorasini ise Ispanya'da Salamanca Üniversitesi'nde yapti.XVI. yüzyil Avrupa-Osmanli ve Akdeniz tarihi, Ispanyol ve Italyan paleografisi, imgebilim, dini ve sosyal çatismalar, marjinal sosyal gruplar, pikaresk roman üzerine çalisti. Degisik türlerde 10 kitabi bulunan ve halen Bahçesehir Üniversitesi'nde ögretim üyesi olan Kumrular'in Türk Korkusu / Avrupa'da Türk Düsmanliginin Kökeni adli incelemesi, 2008'de Dogan Kitap tarafindan yayimlandi.
- Taksit Seçenekleri
- AkbankTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,0020,000,0030,000,0060,000,0090,000,00İŞ BANKASITaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,0020,000,0030,000,0060,000,0090,000,00Diğer BankalarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,002--3--6--9--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.