Tarih Boyunca Yemek Kültürü
Yayınevi
: İletişim Yayınları
Stok Kodu
:
9789754708653
Sayfa Sayısı
:
400
Basım Tarihi
:
2012
Çeviren
:
Murat Belge
Kapak Türü
:
Karton Kapak
Kağıt Türü
:
3. Hamur
Dili
:
tr
Orijinal Adı
:
Tarih Boyunca Yemek Kültürü
0,00TL
0,00TL
Stokta yok
9789754708653
619908
https://www.cukurovakitap.com.tr/tarih-boyunca-yemek-kulturu
Tarih Boyunca Yemek Kültürü
0.00
Yemek yemek de basli basina bir kültür, bir yasam biçimi aslinda. Hani "Bana ne yedigini söyle, sana kim oldugunu söyleyeyim" denecek kadar belirgin farkliliklar var her toplumun yemek kültüründe. Insanoglu var olmaya basladigindan itibaren dogada gördügü her canliyi nasil yiyecege dönüstürebileceginin hesabini yapmis sanki. Dogal olan her seyin ilk haliyle yenmesi mümkün degil muhakkak, düsünün kaç kisi telef oldu o bali almak için aridan korunmayi ögrenene kadar. Zehirli bitkileri zehirlerinden arindirip yemenin yolunu bulmak için insanoglunun gösterdigi inat da olasilikla büyük zayiata sebep oldu. Ama sonuçta, binbir yol deneyerek, her kültür bugünkü zengin yemek yeme aliskanliklarini yaratti. Simdi bütün dünyada birbirinden lezzetli, zengin yemek kültürleri var, ama kaynaklar artik o kadar zengin degil, bu da bizim açgözlülügümüzün bir sonucu.
Latif Demirci'nin çizgileriyle zenginlestirdigi Tarih Boyunca Yemek Kültürü bizi belli basli bütün yemek kültürleri konusunda bilgilendirirken eglendiriyor da. Istahimizi açtigi da ayri bir konu tabii.
(Arka Kapak)
Latif Demirci'nin çizgileriyle zenginlestirdigi Tarih Boyunca Yemek Kültürü bizi belli basli bütün yemek kültürleri konusunda bilgilendirirken eglendiriyor da. Istahimizi açtigi da ayri bir konu tabii.
(Arka Kapak)
- Açıklama
- Yemek yemek de basli basina bir kültür, bir yasam biçimi aslinda. Hani "Bana ne yedigini söyle, sana kim oldugunu söyleyeyim" denecek kadar belirgin farkliliklar var her toplumun yemek kültüründe. Insanoglu var olmaya basladigindan itibaren dogada gördügü her canliyi nasil yiyecege dönüstürebileceginin hesabini yapmis sanki. Dogal olan her seyin ilk haliyle yenmesi mümkün degil muhakkak, düsünün kaç kisi telef oldu o bali almak için aridan korunmayi ögrenene kadar. Zehirli bitkileri zehirlerinden arindirip yemenin yolunu bulmak için insanoglunun gösterdigi inat da olasilikla büyük zayiata sebep oldu. Ama sonuçta, binbir yol deneyerek, her kültür bugünkü zengin yemek yeme aliskanliklarini yaratti. Simdi bütün dünyada birbirinden lezzetli, zengin yemek kültürleri var, ama kaynaklar artik o kadar zengin degil, bu da bizim açgözlülügümüzün bir sonucu.
Latif Demirci'nin çizgileriyle zenginlestirdigi Tarih Boyunca Yemek Kültürü bizi belli basli bütün yemek kültürleri konusunda bilgilendirirken eglendiriyor da. Istahimizi açtigi da ayri bir konu tabii.
(Arka Kapak)
- Taksit Seçenekleri
- AkbankTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,0020,000,0030,000,0060,000,0090,000,00İŞ BANKASITaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,0020,000,0030,000,0060,000,0090,000,00Diğer BankalarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,002--3--6--9--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.